Utrujena, utrujena, utrujena…

30.12.2007

Prijetno utrujena. Prav paše. Utrujen biti od prijetnih stvari, ki se zgodijo v nekaj dneh, z družbo, ki paše. Pa bi še, pa k’r še, še … Najbolje, da grem kar po vrsti.

Božič. Praznik, ki smo ga vedno družinsko praznovali. In tudi letos. Mi, babi, brat z družino. Se nam je pridružila tudi bivša soseda (ki so jo otroci pozabili povabiti???). Letošnja tema pogovorov sem bila jaz. Obujali smo spomine, kako je bilo, ko sem še bila majhna deklica. Babi, hvala za vse vzpodbujene dogodivščine in za lepe spomine. Hja,kaj naj rečem? Bila sem živahen, zgovoren in predvsem zvedav deklič,ki je mnogokrat zašel v resne težave in tudi življenjsko nevarne situacije. Vedno sem bil v družbi fantov in z njimi zganjala razne norčije. Samo eno bom navedla. Smo veliko raziskovali okolico in s palicami venomer drezali v zemljo, drevesa, v razne luknje. In smo dregnili. V gnezdo os, ki so se usule po nas. In nič kaj vesele niso bile našega obiska in so nas popikale. Bolj ko smo se otepali, bolj so one “žgale” po nas. Drli smo se kot živali in ko so nas starši prišli reševat, smo imeli ose v nosu, popikale so nas po ustih, po glavi, skratka vsepovsod, kjer se je pičiti dalo. In smo končali na urgenci. In tri dni v bolnišnici. Hja, če bi stric Božiček vedel, mi nebi prinesel daril.

smreka.JPG

Zjutraj na božič sem kar onemela. Pričakovala nisem nič, ker nisem bila pridna. Pa sem vseeno dobila darila. Dišeče palčke, knjigi in veliko sladkarij (tistih čokoladnih bombonov s češnjo v sredini, hmm).

Naslednji dan smo šli s prijatelji gledati “žive” jaslice v jamo Pekel. Hja,malo čudno smo se počutili ,ko smo tako pomembno dogajanje opazovali v “peklu”, bilo pa je res lepo …

pekel.JPG

Vhod v jamo je bil pravljičen, prav nič ni spominjal na pekel …

pevke.JPG

Deklice, lepe kot angeli, so pele…

Ker smo v vsem tem prazničnem času nekoliko več jedli, smo morali pridobljeno težo čimprej izgubiti. In smo šli na sveži zrak, v hribe, in smo hodili in hodili. Spremljali so nas takile prizori.

nebo.JPG

Pogled s Svetine.

zahod.JPG

Ko se sonce skriva za oblaki.

In sedaj? Nič. Počivam(o). Berem knjige, uživam v toplem čaju, dišečih palčkah. A novo leto?
Bomo doma. Na silvestrovo bomo šli k ababici na sarmo in potem domov. Mulo gre s prijatelji, midva s hišnim poglavarjem pa bova odprla steklenico penine, si zavrtela najino glasbo in …
Prvega, zvečer, pa s prijatelji na nočni pohod z baklami. Se že veselim.

Vsem, ki ste zašli na moj blog in vsem, ki me “redno” berete, želim, da bi v letu 2008 skrbeli za svoje zdravje in bili fit, da bi uživali v življenju, da bi bili srečni, uspešni in zadovoljni, da bi se veliko smejali in da bi se vam izpolnile želje, velike in male. Srečno!

voscilo.JPG

 • Share/Bookmark

V kategoriji miks

 

2 komentarjev Dodaj komentar

 • 1. M&M  |  31.12.2007 ob 09:39

  M&M

  SREČNO tudi tebi in tvojim.

 • 2. bamboo  |  31.12.2007 ob 11:40

  bamboo

  Vse lep tudi tebi in tvojim dragim!

Komentiraj

potrebno

potrebno ne bo objavljen

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

Dovoljeni so naslednji HTML ukazi:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Trackback na to objavo  |  Prijavi se na RSS komentarjev